Magyar Tartalékosok Szövetsége Csongrád megye

Egy értékes dolgozat

„Magyarország Nagy Háborúja”

 

Egy épület, egy intézmény, történetén keresztül mutatták be az első világháború emlékeit! Alapos, értékes, szakszerű, jól irányított és szorgalmasan végrehajtott, élvezhető, élményszerűen bemutatott és gazdagon illusztrált kutató munka

 

Kiváló gondolat, értékes, érdekes módszerében kiváló munka a múlt megismerésére, történelmünk oktatására. Különös jelentősége van a munkának az első világháború a „Nagy Háború” századik évfordulójának centenáriumán!

 

Gratulálunk a kezdeményezőknek, a résztvevőknek: Farkas Dániel, Gubics Flórián, Gyovai Rapa Máté, Kovács Árpád, Mlinaric Martin tanulóknak, és a munkát irányító:  Mónok Mária Tanárnőnek!

 

Ennek a tiszteletet parancsoló középiskolának, nevezetés oktatási intézménynek, számos egykori hallgatója, diák növendéke később munkásságát a hadseregben folytatta, szép életpályát teljesítve, tiszti, főtiszti rendfokozatokat értek el, lettek különféle szintű vezetők, parancsnokok a Magyar Honvédségben!

 

Örömmel látnánk ezt az alkotó közösséget a Magyar Tartalékosok Szövetségében, ahol az „Nagy Háború” 100. évfordulója jegyében számos esemény rendezvényre került és kerül sor a háború centenáriumi éveiben. Ebben érdekes és gyümölcsöző kapcsolatot alakítottunk ki, az egykori helyszín Olasz Alpesi Tartalékosaival. Szívesen működnénk együtt, találkozók, utazások, közös megemlékezések elősegítésében.

 

A további teljes anyag, több mint húsz oldalon sok képpel megtalálható és le tölthető:

 

http://drive.google.com/file/d/OB6Q_UHNKsaaNWnhYan vtnuo2b1k/wiew